Onze diensten

Voor elke hond het juiste plan

In feite is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. zowel kort als langharige honden kunnen verschrikkelijk verharen! Het trimmen van de vacht houdt in: wassen, föhnen, borstelen, ontwollen, scheren, knippen, effileren, plukken/strippen.

Plukken en strippen

Alle ruwharige honden worden geplukt. Dat wil zeggen dat de bovenste dode haarlaag met de hand verwijderd wordt, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. Laat u dit niet doen bestaat er de kans dat uw hond risico loopt op jeuk en huid irritatie waardoor de hond zijn/haar huid kapot bijt met een dierenarts bezoek als gevolg.

Effileren

Effileren is een techniek om de vacht in te korten of uit te dunnen. Effileren wordt gedaan met een enkel getande schaar waarbij aan 1 kant gekartelde tanden zitten, die de vacht van uw hond een natuurlijk effect geven.

Ontwollen

Dit wordt gedaan door middel van het was/blaastechniek. Dit houdt in dat de hond gewassen wordt en dan met een waterblazer geblazen wordt zodat alle haren goed los komen, door middel van deze techniek hoeft er minder aan de vacht geborsteld te worden waardoor er weinig schade aan de vacht veroorzaakt wordt.

Scheren

Het scheren wordt gedaan met een tondeuse. De meeste klanten denken dat de vacht met scheren altijd kort geschoren wordt, maar dit is niet altijd waar. Alleen als de vacht van de hond erg in de klit zit moet het soms gedaan worden.

Hoe vaak?

Hoe vaak een hond moet worden getrimd is heel verschillend en afhankelijk van de vacht. Maar om u toch een idee te geven:

  • Poedelvachten om de 8 weken.
  • Maltezer/ Shih-tzu vachten om de 8 à 10 weken.
  • Ruwharige vachten om de 3 à 4 maanden
  • Spaniëlvachten om de 3 à 4 maanden
X